Samenvatting

Wat heb ik geleerd van Tony Robbins en Gary V? Ik was in de Verenigde Staten en ben daar bij het event van Tony Robbins geweest. Tony en Gary zijn twee pioniers van deze tijd en geven zo ongelofelijk veel waarde aan mensen.

In deze video geef ik aan jou terug wat ik van hen heb mogen leren. Ik heb ervoor gezorgd dat ik de beste plek had die je maar kon hebben omdat ik ze allebei aandachtig wilde bekijken. Luister mijn video en kom achter mijn grootste les die ik van Tony Robbins en Gary V heb geleerd.

Transcript

Hé, welkom bij The Unstoppable Podcast en vandaag wil ik een aantal dingen bespreken. Want ik ben net terug vanuit Amerika en daar heb ik Tony Robbins en Gary Vaynerchuk ontmoet. En ik wil het hebben over mijn ervaringen daar en verder wil ik het hebben over oké, wat is all-in gaan, wanneer ben je echt all-in op je business, op het leven, op je relaties.

Want zoveel mensen zijn niet all-in en ik wilde een aantal verhalen met jullie delen op het momenten waardoor ik realiseerde van, oké, nu moet je echt all-in gaan. Want dat is de enige optie om echt te slagen, oké? Dus daarover wil ik het hebben en verder wil ik het vandaag ook hebben over hoe je focus krijgt. Want zoveel mensen hebben geen focus, die weten niet waar ze naartoe willen gaan en wanneer ze het weten, hebben ze niet genoeg concentratie of lang genoeg aandacht op één ding tot het gaat bloeien. En veel mensen zoeken iets nieuws en gaan dan weer daar hetzelfde doen. Dus ze vinden iets nieuws, gaan iets proberen en houden het niet lang genoeg vol en zoeken daarna weer iets anders en weer iets anders en zo gaat er nooit iets groeien in je leven. Dus ik wil het hebben over focus en als laatste wil ik het hebben over the law of opportunity, oké, wat is the law of opportunity? Kijk, iedereen krijgt kansen in zijn of haar leven, maar wat doe je ermee? Oké, dus ik ga het hebben over kansen, ik ga het hebben over de lessen die ik heb geleerd en dat is dus wat ik allemaal ga coveren op deze podcast. Dus dit is gewoon een een-op-een chillings met je boy Jia Ruan. Alright, enjoy.

Oké, dus in de Bijbel staat iets heel moois. Een verhaal en dat gaat over een merchant, een handelaar. En dit is dus het verhaal. The kingdom of heaven is like a merchant looking for fine pearls. When he found one of great value, he went home, sold everything he had, in order to buy one. Dus wat wordt hiermee verteld? Een handelaar die zoekt naar de perfecte parels. En toen hij er eentje zag, waar hij zag van, dit is super waardevol, ging hij naar huis, verkocht hij alles wat hij had en toen kocht hij de parel. Kijk, voor veel mensen is de parel de reward die ze willen, de resultaten die jij wil in je leven. Dus die parel kan symbool staan voor miljoenen hebben op je bank, financieel vrij zijn, vrijheid kunnen behalen om te reizen of whatever dat voor jou is. Oké, een familie stichten, echt liefde, de ware ontdekken, voor iedereen is de parel anders, voor iedereen is succes anders. En daarom zeg ik ook zo vaak van, definieer eerst wat succes voor jou is, want waarschijnlijk heb jij succes gebaseerd op andermans dingen.

Waarschijnlijk denk je, een Lamborghini is succes of een penthouse en dat is het niet. Voor iedereen is het anders, dus kijk voor jezelf eerst van, wat is succes voor mij? Maar in ieder geval, definieer eerst wat succes voor jou is en vervolgens wanneer jij die fijne parels ziet, ja? Wat de handelaar deed, is, hij ging naar huis, verkocht alles wat hij had en toen kocht hij die parel. En wat dat betekent is, als jij denkt dat het gaat lukken en jij ziet dat het heel waardevol is, maar voordat je er een kunt kopen, moet je alles loslaten, moet je alles wat je hebt moet je kunnen verkopen om dat te kopen, ga je dat dan doen ja of nee? En dit is dus is heel simpelweg een verhaal van dat je all-in moet gaan en dit staat in de Bijbel, dit is doorgegeven mond tot mond.

Durf jij dingen op te geven?
Dus durf jij, wanneer jij iets ziet wat het het waard is, de lifestyle die je wil, durf jij dan alles op te geven, ja of nee? En voor mij was de lifestyle die ik nu leef, dus dat je kan reizen, dat je mensen kan helpen, een internetbusiness, dat terwijl je slaapt dat je ook nog geld verdient. Een internetbusiness en de lifestyle die ik nu leef, dat is exact wat ik wilde, dat was mijn fine pearl. En toen ik zag van, oké, als ik dat wil behalen, moet ik volledig erop focussen. Dat betekent dat ik geen tijd heb om school nog hiernaast erbij te doen, ik heb geen tijd om een baantje hiernaast te doen, ik moet all-in committen. Ik moet alles wat ik heb kunnen loslaten, ik moet stoppen met gamen, ik moet stoppen met uitgaan, ik moet boeken gaan lezen, ik moet alles gaan loslaten wat ik deed. Ik moet nieuwe gewoontes creëren en ik moet alles geven om deze lifestyle te realiseren voor mezelf.

Ga all-in
En dat is wat ik deed, ik ging all-in. Op een gegeven moment soms als je die switch hebt gemaakt, dus je maakt die switch in jezelf van, oké, dit is het moment dat ik alles op alles op alles eraan ga doen om te slagen. En dat zijn ook vaak de momenten dat je dan slaagt. Dus er is geen andere optie dan all-in voor mij. En daarom gaan we zo hard. En voor heel veel mensen is het ja, maar ik moet ook nog back-up hebben, dus die gaan werken aan een vangnet voor als ze slagen. Maar als je dat al doet- Kijk, ik zeg niet dat een back-upplan slecht is, een back-upplan kan heel goed zijn en sommige mensen hebben honderd procent een vangnet nodig. Want ik zie al dat sommige mensen het pad volgen en gaan falen. En voor die mensen, ja, een vangnet is nodig, oké. En niet iedereen kan all-in gaan. En ik weet ook zeker dat niet iedereen is geboren om een goede ondernemer te worden.

Als goede ondernemer heb je een aantal eigenschappen, zoals altijd risico’s durven te nemen. En heel veel mensen doen dat dan niet, die zijn super risicoavers. En als ondernemer moet je gewoon durven om tegen de stroom in te gaan. Sommige mensen zijn zo erg gewend om met de stroom mee te gaan en voor die is het ook zoveel moeilijker om een succesvolle ondernemer te worden.

DNA van ondernemers
Kijk, iedereen kan ondernemen, maar om een goede ondernemer te worden, denk ik zeker dat het een beetje in je DNA moet zitten. Nou, ik weet niet anders, van mijn ouders die waren ook ondernemers. Dus die zijn naar Nederland gekomen, oké, een land waar ze niet de taal spreken. Dus moet je voorstellen, je gaat ergens heen, je spreekt niet de taal. Vervolgens ga je daar ook nog eens een business in starten. Oké, je start een bv, je leent geld, je spreekt de taal niet en je start restaurants, want je snapt die business. En dat is pas moeilijk. Maar om dat te doen moet je tegen de stroom in gaan, want iedereen zou zeggen, je bent gek, je gaat naar een ander land, je gaat een business starten zonder dat je dat ooit eerder hebt gedaan. You crazy man. Maar zij deden dat. En dat toont aan dat zij durven om tegen de stroom in te gaan en zij durfden om all-in te gaan. Want het feit dat je verhuist van China naar Nederland toe, naar een land, naar de westerse wereld zonder de taal te kunnen spreken, is voor mij al een bevestiging van die zijn all-in. Oké, zij gaan dit laten slagen. Want als dit niet lukt, kunnen ze niet eens meer terug naar hun eigen land, dus zij waren all-in. En ik ken niet beter. Zo waren mijn ouders en daarom heb ik ook ondernemers-DNA in me zitten.

Burn your ships
Dus de volgende keer dat je mensen ziet met een Chinees restaurant en denkt van, o, ja man, dat zijn Chinezen, die hebben altijd van die restaurants. Moet je kijken naar hoeveel moeite zij hebben gedaan ervoor. En ja, daarom rijden de meeste Chinezen, de meeste Aziaten, rijden in een Mercedes, omdat zij wel werken, omdat zij hun mouwen durven op te stropen en tegen de stroom in durven te gaan en all-in. So pussy-ass motherfuckers, what are you doing man? Oké, je moet all-in gaan, je hebt allemaal van die verhalen zoals vroeger met, oké, als jij het eiland wil overnemen, dus het is oorlog, je komt met je scheep aan op een eiland. De enige manier om een eiland over te nemen is om je eigen schepen te verbranden. Want het moment dat je je eigen schip laat staan en je gaat oorlog voeren en op een gegeven moment denk je van, ze zijn wel met heel veel mensen, ik weet niet of ik dit wel aankan, dan ga je weer terug naar je schip en dan ga je terug naar je moederland. Maar als jij aankomt op het eiland en het eerste wat je doet is je schepen verbranden, want je zegt, of we gaan winnen of we gaan dood, er is geen andere optie, dan is de kans dat je gaat winnen tien malen groter. Want er is geen andere optie meer.

You are all-in, je bent committed. En zoveel mensen durven dat niet aan te gaan. Dus als jij gaat ondernemen, met überhaupt alles wat je gaat doen, als je een relatie gaat starten, als je gaat ondernemen, whatever you do in life, go all-in. Oké, go all-in on life. Durf dat te doen, want waarom niet? Waarom niet, wat heb je te verliezen? We gaan toch dood allemaal. Oké, je bent tachtig, negentig, we gaan allemaal dood. Jij gaat dood, ik ga dood, dus als jij niet all-in gaat, dan leef je geen leven.

Het grootste risico dat je kunt nemen is om nooit een risico te nemen en al deze quotes van Mark Zuckerberg, Warren Buffet, hoe vaak moet jij die horen voordat je daadwerkelijk denkt van, hé, misschien zit er wel een waarheid in? Hoeveel bijbelse verhalen wil je lezen over mensen die all-in waren, over de verhalen die ik je nu vertel, over de merchant die alles verkocht om die parels te kopen, over de strijders, de soldiers die hun schepen verbrandden om hun het eiland over te nemen, hoe vaak wil je dat horen? En hoe vaak ga jij bij jezelf dan nog denken, o, bij mij is dat niet zo?

Geloof jij in jezelf?
Weet je, al die merchants, al die soldiers, alle history die er is gebeurd op aarde, weet je wat, dat geldt niet voor mij, ik hoef niet all-in te gaan, ik kan lekker veilig alles doen. Doe niet zo entitled, oké. Jij weet dat het zo is, maar het feit dat je het niet doet, is waarschijnlijk omdat je niet honderd procent in jezelf gelooft dat dat gaat lukken. Dus hoe harder je werkt aan je vangnet en hoe meer je het beschermt- En dat zie ik onder mij Instagram, je zegt dat een opleiding slecht is, maar als het een keer fout gaat, heb ik tenminste een opleiding en jij niet.

Mooi, jij bent zo hard aan het werken aan je vangnet dat je voor mij bevestigt dat jij niet zeker bent dat jij gaat slagen met je plan A. Want jij werkt zo hard aan een plan B, dus je zegt al de hele tijd in je hoofd, ja maar als ik ga falen, als ik ga falen. Ik denk niet eens aan falen, ik ben zo all-in op mijn doel. Henry Ford zegt ook, als jij bang bent, dan ga je de angstige dingen zien. Oké en dat is het moment dat je niet meer bent gefocust op je goals. Dus dat ding- De angstige dingen, de obstakels die jij ziet, zijn alleen obstakels wanneer jij niet bent gefocust op je doel, dan pas zie je die obstakels.

Focus
Maar als jij zo bent gefocust op je doel, zie je niet eens meer obstakels. Oké, daar klim je zo erg overheen, want je bent alleen maar, eye, laser-focused op je doel. Zo, all-in baby. En het voelt zo goed wanneer je all-in bent, het voelt zo goed wanneer je all-in op je relatie bent, voelt zo goed als je all-in op je business bent. Het voelt sowieso goed wanneer je all-in bent. En dat is ook zo met pokeren. Als jij gaat pokeren, dus je hebt je fiches. Als jij nooit je- Als jij nooit durft te callen, als jij nooit durft te racen, als je nooit all-in gaat, zijn je rewards ook niks. Oké, je gaat niks verdienen met pokeren, want het enige wat je doet is fold, fold, fold, komt een kans op je pad, fold, fold, alleen maar folden. En als je alleen maar gaat folden, wat gebeurt er dan?

Langzaam ga je dood, oké, want je moet de hele tijd wel, als jij the big of the small blind hebt, dan moet je de hele tijd toch een wit fiche of een rood fiche moet je de hele tijd inleggen. En je moet dus de hele tijd moet je iets inleggen, maar je wint nooit. En zo spelen heel veel mensen het leven. Ze spelen om niet te verliezen. Ik speel om te winnen en daarom win ik. Maar zoveel mensen spelen om niet te verliezen. Dus de hele tijd gaan ze fold, fold, kans op je pad, werkt niet, fold, o, hij heeft geluk gehad, werkt niet, fold, o, maar zij en zij doen dit, zij zijn anders, zo ben ik niet, fold, alleen maar folden. Niet wetende dat je langzaam doodgaat. Oké? Want de tijd tikt, je moet die fiches zien als tijd. Elke keer als je nee zegt, tikt er weer een beetje tijd weg. Wanneer ga je wel callen, wanneer ga je wel all-in?

Ik wil het hebben over focus. Zoveel mensen zijn niet gefocust meer op hun doelen. En focus is aandachtig op een lange tijd je aandacht erbij houden totdat je het gewenst resultaat hebt bereikt. Maar misschien een ander woord voor focus is sacrifice. En nu denk je vast, Jia, wat bedoel je daarmee? Nou, laat me je dit vertellen.

Als jij gaat sacrificen- Want dat is wat je nodig hebt. Je kunt niet focussen op iets en niets sacrificen. Laat me dat herhalen, je kunt niet focussen op één ding en tegelijkertijd niets sacrificen. Oké, dus wanneer jij wilt focussen op een business runnen, dan moet jij dus dingen sacrificen. Eén van die dingen die jij moet sacrificen is geen Netflix kijken. Ja, nieuwe Narcos seizoen is uit en ik vind het heel leuk om te kijken en mijn handen jeuken. Ik heb Peaky Blinders, heb ik ook nog niet gezien, die moet ik ook nog kijken. Breaking Bad, whatever. Al die dingen waar iedereen het over heeft, moet je dus sacrificen. Je kunt dus niet meepraten over hoe cool die character is van die nieuwe serie, daar kun je niet over meepraten, dat is de sacrifice die jij maakt, oké?

Wat moet je allemaal opgeven?
Wat moet je nog meer sacrificen al ben je all-in op je business? Uitgaan met je vrienden, want je weet dat als je zaterdag uitgaat, ga je zuipen, zondag ben je- Heb je een kater, maandag ben je dan weer zwak, dinsdag nog steeds een beetje zwak, bijslapen en woensdag, donderdag, vrijdag ga je weer en dan heb je drie dagen per week dat je een beetje goed doet, maar dat komt allemaal omdat je uitgaat. Sacrifice dat, oké. Nou, wat nog meer? Als je sacrificed op korte termijn is bijvoorbeeld een boek lezen. Jia, ik kan niet langer dan tien minuten een boek lezen, hoe doe ik dit, hoe doe ik dat? Ik heb geen focus. Klopt, je hebt geen focus omdat je niet genoeg dingen hebt gesacrificed. Als jij nou voor jezelf je mobiel opoffert tijdens het lezen, heb je al zoveel meer focus. Als jij voor jezelf opoffert dat je niet even een uurtje kunt reageren op de mensen, want je bent aan het grinden, je bent je ding aan het doen, dat is dus de opoffering die jij maakt zodat je kunt focussen. Dus denk niet zozeer aan wat wil ik bereiken met mijn focus. Denk eraan, wat kan ik allemaal weghalen, wat kan ik allemaal opofferen zodat ik daarna kan focussen, oké?

The Law of Opportunity
Vervolgens, the law of opportunity, onthoud dit, schrijf dit desnoods op. Als je een echte killer bent, schrijf je ook mee met mijn podcast. Want het enige wat ik doe is, I spit fire man, want ik wil dat je slaagt, oprecht. De reden dat ik deze podcast heb, de reden dat ik eerst om een donatie vroeg voor de podcast en dat ik zoveel moeite in deze podcast stop, dat ik de beste kwaliteit heb, is omdat ik een legacy wil nalaten. Want ik wil jullie helpen, ik wil dat mensen dit over tien jaar nog steeds luisteren en denken van, dit is nog steeds relevant voor mij.

The law of opportunity, wat houdt dat in? The law of opportunity is simpelweg de sun rises for everyone, the shade doesn’t. The sun rises for everyone, the shade doesn’t. Wat bedoel ik daarmee? Nou, kijk, de zon schijnt voor iedereen. Schijnt op slechte mensen, het schijnt op goede mensen, de zon schijnt, die komt altijd op. De schaduw daarentegen niet, oké? Niet iedereen heeft een schaduw. Als jij de moeite hebt gezet, als jij moeite hebt gedaan om een huis te bouwen voor jezelf, dan heb jij wel schaduw. Dus schaduw moet je verdienen, maar de zon schijnt voor iedereen. Dat betekent dat iedereen de kans krijgt- De goede mensen krijgen de kans, de slechte mensen krijgen de kans, iedereen krijgt een keer de kans in zijn of haar leven om een voorsprong te nemen op de rest van het leven, op de rest van de mensen. Dus the law of opportunity is God stuurt zonneschijn naar iedereen, maar stuurt ook regen naar iedereen.

Slechte dagen gaan honderd procent komen in je leven, goede dagen ook. Kansen gaan komen in je leven, oké? Maar het gaat erom met hoeveel kansen pak je daadwerkelijk? Want heel veel mensen willen gaan vergelijken met elkaar. En die plaatsen zichzelf in een slachtofferrol en zeggen van, maar kijk, mijn situatie is anders en ik heb gewoon minder kansen. Klopt, je hebt minder kansen, zo is het, de wereld is oneerlijk. Jij hebt minder kansen, als jij in een sloppenwijk bent geboren, heb je inderdaad misschien minder kansen. Als jouw omgeving heel slecht is, inderdaad, je hebt misschien minder kansen, oké? En iemand anders heeft misschien heel veel kansen, zo is dat nou eenmaal. Ga jezelf niet vergelijken, want dit zijn de kaarten die jij hebt gekregen, oké? Het gaat er niet om welke kaarten je krijgt, het gaat erom, hoe speel je ze?

Want ook met poker, we hebben heel veel poker analogieën hier. Ook met poker kun je met slechte kaarten winnen, alright? Dus het gaat er niet om met wie de betere kaarten heeft. Het gaat er niet om wie de betere omgeving heeft, wie er meer kans heeft. Het gaat erom wat doe je ermee? En iedereen krijgt een keer volgens the law of opportunity de kans om die game changing stap te maken. Dus ook al heb je slechte kaarten, krijg jij een keer de kans om iedereen eruit te bluffen en all-in te gaan en toch te winnen.

Dus iedereen krijgt de kans, maar je moet de kansen pakken. Oké, het gaat niet om hoeveel shots je krijgt, het gaat om hoeveel shots jij daadwerkelijk schiet in de roos.

Wat heb ik geleerd van Gary V en Tony Robbins?
Oké, en het laatste waarover ik het wil hebben, zijn de lessen die ik heb geleerd bij Gary Vaynerchuk en Tony Robbins. Kijk, de dingen die ze vertellen, grotendeels weet je al. Ik weet zeker dat zestig procent van de dingen die ze vertellen, zeventig procent, dat weet je al. Oké, Tony Robbins, als je een boek van hem leest, weet je al dat hij het heeft over the peak state, the mental performance, al die dingen, dat je alles eruit haalt, dat je je goed moet voelen, dankbaarheid. Gary Vaynerchuk weet je ook, het gaat over content, dat je meer content eruit moet gooien, dat je de aandacht moet pakken, je weet die dingen. En dat vertelden ze dus ook op het event.

Maar ik had dus geüpgraded van- Ik stond eerst achterin en toen ging ik een platinum ticket halen en dat was 2000 euro, volgens mij 2000 dollar en toen kon ik helemaal vooraan zitten. Dus ik zat heel dicht bij Gary Vaynerchuk en Tony Robbins. En mijn grootste les was eigenlijk, het zijn ook maar mensen. En daarmee bedoel ik niet van dat ze slecht waren, want ze zijn geweldig, ze zijn echt de besten in wat zij doen. Maar mijn grootste les was, als je ze daadwerkelijk ziet lopen, je voelt hun energie en hun energie is goed, het is echt gouden energie, het zijn great human beings. Maar je voelt hun energie en dan denk je van, wat houdt mij tegen om hetzelfde te doen?

Oké, je begint opeens groter te denken. Want je voelt hun energie, je beseft dat het ook maar mensen zijn met ervaring. En ja, ze hebben meer ervaring dan jij, maar dat houdt niet weg dat jij dat niet kan. Dus voor mij heeft het heel veel blokkades weggehaald van, Jia, jij kan letterlijk alles. Ja, jij kan Engels leren, je kunt ook internationaal gaan. Jia, jij kunt niet één miljoen verdienen, jij kan tien miljoen verdienen. Jij kan ook al die dingen bereiken, Jia, je bent zo jong. En Gary Vaynerchuk zegt, zelfs als je 59 bent kun je nog een business starten.

Ik ben 22 jaar oud, besef hoeveel jaar ik nog heb om mezelf to the next level te ontwikkelen. Toen ik dat besefte, dacht ik van, wij gaan voor world domination. Wij gaan niet- Wij gaan alles overnemen. Want wij zijn zo jong, wij zijn the new generation entrepreneurs. En typ hieronder de comments ook even, new generation entrepreneurs, want dat is wat we zijn. Wij hoeven niet meer te reizen met boten om dingen in te kopen, alles met internet is in ons voordeel. Wij zijn zo rijk met kansen. The law of opportunity is zo goud voor ons nu in deze tijden. En het gaat erom dat je ze ook gaat pakken, want anders pakt iemand anders ze wel, oké? De kansen liggen echt voor het oprapen. En als jij niks doet, als jij maar alleen maar podcasts luistert zoals dit, alleen maar boeken koopt en vervolgens ze niet gaat toepassen, wat heb je er dan aan? Oké, ooit als je veertig bent, ooit als je zestig bent, ooit als je tachtig bent, ga je denken, had ik maar wel actie ondernomen. Want ik was er zo vroeg al bij, maar had ik toen maar wel actie ondernomen. Het is hetzelfde als mensen die zeggen, Uber heb ik ook allang ontdekt. Oké, maar had je maar actie ondernomen. Hé, de bitcoin kende ik al vanaf 2010, dus? Had je maar actie moeten ondernemen en toen in te kopen en daarna te verkopen.

Weet je, het is gewoon, je moet de kansen pakken. En de grootste les die ik heb geleerd bij Gary V en bij Tony Robbins, is dus groter denken. En dat is niet de les die zij zeiden. Helemaal niet, want wat zij zeiden dat kende ik al grotendeels, oké? Dus zij zeiden van, doe dit, doe dat, dat weet ik. Maar die les heb ik dus bij mezelf getriggerd en dat was dus de les van, als ik bij hun energie ben, kwam ik erachter van oké, ik kan nog meer. Ik kan nog groter denken en dat is dus mijn grootste les. Dus ik ben super dankbaar dat ik die ervaring heb kunnen meemaken.

Ik was in Amerika met twintig plus ondernemers, was onze Mastermind. Dit gaan we één keer per jaar doen, dus dit hele jaar doen we het niet meer.

Dankbaarheid
En ik ben gewoon super dankbaar man. Ik ben dankbaar dat jij dit luistert, ik ben dankbaar dat we elke dag blijven groeien. Ik ben dankbaar voor de self development van dit jaar, want dit jaar is dat ik echt doe. Oké, de jaren hiervoor ging ik lezen, lezen, lezen. Dit jaar lees ik nog steeds, maar nu doe ik ook daadwerkelijk. En ik kan niet wachten op volgend jaar met nog meer nieuwe kansen, nog mooiere dagen. En ik hoop ook echt oprecht met mijn hart dat je de dingen die je luistert vandaag, dat die ook vuur bij je opwekken, dat je actie gaat ondernemen. Hopelijk kan ik die eerste nugget voor je zijn, de eerste guy die bij jou gewoon echt actie maakt. Die echt jou kunt aansporen tot actie ondernemen.

Want ik kan je alles vertellen hier op de podcast, ik kan je alles vertellen, maar ik heb al honderden lessen. Je kunt letterlijk terug scrollen, honderden lessen terugkijken, maar wat ik wil dat je doet, is doe er echt iets mee. Want stilzitten is falen, oké? Stilzitten is naar achter gaan. Je moet blijven groeien, je moet blijven ontwikkelen en de enige manier om dat te doen, is dit opnemen als een spons en vervolgens ook die spons uitknijpen en dan de resultaten zien in je emmer, hoeveel water je daadwerkelijk hebt gevangen.

Alright, dus guys, dankjewel voor het luisteren, dit was The Unstoppable Podcast en peace.

-Jias

Aanbevolen Berichten

Nog geen commentaar, laat je reactie hieronder weten!


Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *